Nieuws

Huis > Nieuws > Inhoud
Lucht warmtewisselaar Zeer goede efficiëntie Zeer strakheid
Jul 20, 2017

Wat we gewoonlijk zeggen, is dat de luchtwarmtewisselaar een soort warmtewisselaar is die werkt door middel van luchtkoeling van de hete vloeistof om de warmtewisseling te verkrijgen, zoals de vloeistof in de buis van de luchtwarmtewisselaar, en de temperatuur is erg hoog, en dan de warmte vloeistof met behulp van de lucht warmtewisselaar lamellen en muur om het buitenlucht contact te helpen, en dan warmtebehandeling, we moeten je eraan herinneren dat deze lucht door de ventilator is.

We weten allemaal dat we met behulp van luchtwarmtewisselaars een rationeel gebruik kunnen realiseren van een deel van de warmte die wordt gegenereerd in het productieproces, bijvoorbeeld in sommige verschillende soorten industriële ovens, zoals voor de warmtebehandeling van de oven, voor smeden verwerking En de verwarmde kachel, evenals sommige gerolde staalkachels, enz., in het werk van deze kachels zal veel warmte produceren, maar als niet het gebruik van deze restwarmte, zal dit leiden tot verspilling van middelen. Dus in deze industriële ovens worden geïnstalleerd op een luchtwarmtewisselaar, en dan warmt de luchtwarmtewisselaar de warmte op die door deze bronnen wordt gegenereerd om de lucht te verwarmen, en wanneer de luchttemperatuur een bepaalde norm bereikt, zet deze De hete lucht wordt geleverd rechtstreeks naar de oven voor de werking van de verwarming en verbranding.

Omdat het volume van de luchtwarmtewisselaar erg klein is, maar tegelijkertijd een zeer goede warmtewisselingsefficiëntie en een goede dichtheid heeft, wordt het op grote schaal toegepast op veel verschillende productiegebieden.

Luchtverwarmer reparatiemethode is als volgt:

(1) in de unit revisie of kleine reparatie, om het water kant, de luchtzijde van het uiterlijk van de inspectie schoon te maken. Over het algemeen tijdens bedrijf, als de waterzijde van de blokkering wordt veroorzaakt door een luchttemperatuur hoger dan de normale temperatuur van 5 ℃, moet u reinigen.

(2) schoonmaakinspectie bij reparatie van het pistool

① open het circulerende water in de flensschroeven van de uitlaatklep en verwijder de inlaat- en uitlaatkleppen die op de buis zijn aangesloten.

② verwijder de voorste en achterste waterkamer met kopschroeven, verwijder de waterruimte aan de voor- en achterzijde.

③ om de stalen buis schoon te maken. Zorg ervoor om het mondstuk te beschermen tijdens het schoonmaken.

④ maak het water schoon in de roest en modder, spoel af met water.

⑤ met een schraperoppervlak van de waterkamer en koelwater in de pakkingresidu van de exportflens.

⑥ Controleer de luchtzijde van de buis en de warmteafleider op schade.

⑦ controleer of de waterkamer barst, met of zonder glasverlies.

⑧ uitgerust met een gezichtsveld. Pakking met een kussen van 3-5 mm.

⑨ met kerosine-borstelbouten, droog na coaten met zwart loodpoeder.

10 bevindt zich in de waterkamer, uit de waterpijpplaat bekleed met rode Dan-roestwerende verf.

11 Controleer de luchtbundelbuisbundel en de verbindingen met de wanden moeten goed luchtdicht zijn.

(3) waterdruktest

① luchtkoeler reparatie of lekkage om te doen bij de waterdruktest.

② Wanneer het circulerende water in de turbine nul-meter druk bereikt of bijna 0.30 MPa bereikt, kan de waterdruk-testzijde worden gebruikt om de waterzijde van de luchtkoelerzijde te openen, de waterdeur te vullen en te sluiten en vervolgens de waterzijde naar behoud de inlaatdruk, luchtzijde voor testen. Deze test kan tegelijkertijd in elke groep worden uitgevoerd.

③ Wanneer het circulerende water in de turbine nul-meter druk laag is, kan het waterdruk-testvlak het circulerende water in het water gebruiken, de waterklep sluiten en dan de handpomp tot maximaal 0,30 MPa, controleer aan de luchtzijde of er lekkage fenomeen. Dit testvlak bevindt zich slechts in een enkele buisgroep.

④ waterdruk test eisen, in de luchtzijde controleren koperen buis of koperen buis expansie lekt niet, geen water; in de waterzijde van het gewricht moet het oppervlak strak zijn. Zoals mondlekkage water kan worden opgeblazen; koperen buislekkage moet worden vervangen. Aanvulling of vervanging van messing om de waterdruktest opnieuw uit te voeren.

⑤ een groep lussen die het aantal van meer dan 5% van het totale aantal lussen blokkeert, moet de pijpenbundel vervangen.

Guangzhou Jiema warmte uitwisseling Broschüre Co., LtdTelefoon: +86-20-82249117